05
Nov
09

Cumbernauld Village Children’s House

Entrance

Cumbernauld Village Children’s House was completed in September 2009, with the official opening in November. This is the third children’s House completed for North Lanarkshire Council‘s Social Work department this year and marks the succesful completion of an ambitious modernisation programme which has taken nearly 5 years.

The rich pallette of materials employed in this project was infuenced by the mix of materials found in the village context.

courtyard

The form is derived through a mix of site constraints and the requirements of the brief. Two courtyards provide safe play areas open diectly into a commnal living space. The white rendered object houses a quiet room and a similar room houses the resource room in the neighbouring courtyard.

communal living area

The large communal living area opens on both sides to the courtyards and provides a flexible living space which is easily supevised without being overbearing. The houses are home to children of varying ages and designed to provide a safe place they can call home for however long they are there.

 

Reblog this post [with Zemanta]
Advertisements

0 Responses to “Cumbernauld Village Children’s House”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: