05
May
09

Thorniewood Credit Union

We were approached by a local Credit Union to help them with designs for a new premises to cope with an increase in customers. A site was identified in the heart of the community that the credit union serves and through a process of understanding the services provided and visiting other successful projects in the district we developed proposals for Thorniewood.

Thorniewood Credit Union Proposal

Proposed entrance view

The building envelope is developed from a singular distinct form that relates the the scale and typology of the surrounding residential contect. A glazed element is inserted into the main body of the building to provide natural light into the public area while still maintaining privacy and security.

Zinc cladding is used to express the ground floor element of the building which is contrasted against timber cladding which softens the visual impact of the zinc.

Entrance to the building is articulated by a protruding brick wall supporting the roof glazing.

The intention is to provide modern secure premises for the organisation that sits well within the community that it serves.

proposed elevation

proposed elevation

Advertisements

0 Responses to “Thorniewood Credit Union”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: