11
Mar
09

Motherwell Miners Welfare

elevations

GCA have worked closely with Motherwell Miners Welfare to develop plans for a new social club to replace their existing building which has become difficult to maintain in its current form. GCA gained planning permission to develop part of the existing site for residential use which will help fund the new premises which has been designed to provide all the facilities required to ensure the long term sustainability of the club offering a large flexible hall whch will cater for social events as well as being available for conference or banqueting occasions.

The building is designed with 2 distinct seperate parts, with the function hall able to be used in isolation from the rest of the club and this is reflected in the scale and materials used on the elevations.

A ramp leads to the main entrance helping deal with the levels but also defining the approach to the building at the point where the two parts of the building meet. A sheltered terrace is provided opening from the main lounge offering views over the bowling green and overspill space from the lounge.

floorplan

Advertisements

0 Responses to “Motherwell Miners Welfare”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


We're supporting Architect in the House - RIBA, Shelter

Contact Details

GCA Architecture+Design, Jon-Marc Creaney, t:01236 441133 m:07986669395 e:admin@gca-architects.co.uk

Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Flickr Photos

rss feed

Advertisements

%d bloggers like this: