27
Jan
09

Illand house

The brief for this project called for the modernisation of the interior of a 1930’s bungalow and to provide ideas for extending the property. The roof space had already been extended into, however the rooms were small, cramped, poorly lit with the access stair positioned using up most of what should have been a dining room.

By rethinking the internal layout a plan was developed that would turn the property from a 3 apartment to a 5 apartment property. The new plan would also provide flexible living that is suitable for a young professional couple who like to entertain on a regular basis and can accommodate a growing family as time goes on.

Kitchen window

Kitchen window

The fixed windows to the kitchen area are designed to give views of the garden both while working in the kitchen (vertical window) and while seated at the dining table (horizontal window),always linking inside with out while still maintaining a degree of privacy. The selection of external materials was informed by the colours and tones of the garden. Copper is used for the roof which will change colour over time and oak effect cladding is composed around the window elements. The anthracite colour selected for the doors and windows was selected to contrast against the oak cladding creating sharp clean lines in the elevation.

Cladding

Cladding

Advertisements

0 Responses to “Illand house”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: