26
Jan
09

Jarvie House

The clients brief called for the rear of the existing property to be consolidated into an open-plan living, dining and kitchen arrangement with additional floor area to be provided by an extension to the rear of the property. Their brief also called for an external garden area that could be utilised for outdoor social events and benefited from a degree of coverage to provide protection from the elements. Incorporating a covered external cooking area was a feature that excited the client as organising social events is a big part of their lives and they wanted to have a scheme that enabled enjoyment of the garden all year round.

Garden View

Garden View

The alterations and extension to the house have been designed in a manner that takes its inspiration from existing materials, forms and shapes in the surrounding area. The design has also been influenced by the very real and particular needs of the client. We have attempted to work in a manner that respects the conservation area whilst generating simple design moves that respond intelligently to the requirements of the clients brief.

Interior View

Interior View

Rear Viiew

Rear Viiew

Advertisements

0 Responses to “Jarvie House”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: